Adatvédelem

1. ÁLTALÁNOS TANÁCSADÁS adatvédelmi kérdésekben

Stúdiónk adatvédelemben jártas szakértői szívesen állnak Ügyfeleink rendelkezésére az adatvédelemmel összefüggő valamennyi felmerülő kérdés megválaszolásában.

tanácsadási szolgáltatásunk során egy kb. órás és ingyenes előzetes konzultációt követően kialakítjuk a hatályos hazai és úniós jogszabályoknak és a hazai gyakorlatnak valamint a naih ajánlásoknak megfelelő állásfoglalásunkat bármely felmerülő kérdés vonatkozásában.

Az általunk előkészített dokumentum birtokában az adatkezelő megfelelő módon és kellően magas színvonalon látja át és értékeli a saját adatkezelését.

Tanácsadás elemei:
– előzetes 1 óráskonzultáció,
– hatályos hazai és úniós jogszabályok, illetőleg hazai gyakorlat elemzése,
– fennálló adatkezelési folyamatok elemzése,
– állásfoglalás, véleménykialakítása.

Szolgáltatás díja: 20 000 Ft + ÁFA/óra

 

2. ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ elkészítése / ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT elkészítése

Az adatkezelés és ezáltal az adatvédelem jogszerűségének megállapításához, afeltérképezett egyes adatkezelési folyamatok felméréséhez és átláthatóságához, illetőleg a felmerülő kockázat észleléséhez, kiszűréséhez vagy megoldásához elengedhetetlenül fontos a megfelelő tájékoztató vagy adatvédelmi szabályzat.

e dokumentum az adatkezelő adatkezelési és adatvédelmi politikájának forrása.

Stúdiónk vállalja, hogy minőségi, átfogó és adatvédelmi jogi szakmai normáknak magas színvonalon használható adatvédelmi tájékozatót és szabályzatot készít partnerei/ügyfelei számára.

Tájékoztató készítésének elemei:

– előzetes 1 órás/ingyenes konzultáció,

– hatályos hazai és úniós jogszabályok, illetőleg hazai gyakorlatnak megfelelés,

– adatkezelési folyamatok elemzése,

– Adatkezelési tájékoztató/adatvédelmi szabályzat kialakítása.

Szolgáltatás díja: 40 000 Ft + ÁFA/óra

 

3. ADATVÉDELMI NYILVÁNTARTÁSI KÉRELEM BENYÚJTÁSA

2016- ban is Magyarországon – a törvényben részletezett kivételekkel – minden személyes adatot tartalmazó adatkezelést nyilvántartásba kell vetetni a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósággal.

EZ ugyan csupán adminisztratív kötelezettség,- jogkezelési jogot nem keletkeztető- de ez a kötelezettség kizárólag az adatkezelőket terheli.

Fontos szabály, hogy a nyilvántartásba vétel megelőzi az adatkezelés startját.

A már feltérképezett adatkezelések nyilvántartásba vételével kapcsolatos tanácsadással és a nyilvántartásba vételhez szükséges elektronikus bejelentés kitöltésével összefüggésben szívesen állunk rendelkezésre.

A bejelentés elemei:

– ELŐZETES 1 ÓRÁS INGYENES KONZULTÁCIÓ,

– HATÁLYOS HAZAI ÉS ÚNIÓS JOGSZABÁLYOK, ILLETŐLEG HAZAI GYAKORLATNAK MEGFELELÉS,

– adatvédelmi nyilvántartási kérelem elkészítése és benyújtása.

Szolgáltatás díja: 20 000 Ft + ÁFA

 

4. ADATVÉDELMI OKTATÁS

Az IT által átpolitizáltvilágunkban és a high-techuralta információs társadalom korában nem elég az, ha az adatkezelő/felhasználó/gyermek/tanuló pusztán csak a megfelelő tájékoztatókkal és szabályzatokkal rendelkezik Az adatkezelésekről.

az okostelefonok, tabletek, számítógépek helyes adatkezelési szabályaira ugyanis mindenfelhasználó munkavállaló figyelmét fel kell hívni.

Ez a vállakozás piaci működése is igényli.

Stúdiónk vállalja, hogy a partnereink részére belső adatvédelmi oktatást és akár gyakorlati workshopot is szervez.

A képzés célja az adatkezelő valamennyi felhasználójának, munkatársának a megismertetése az ide tartozó hazai és nemzetközi jogszabályokkal,abban foglalt előírások jelentésével illetőleg a hazai gyakorlattal, éa NAIH ajánlásaival.

Nyitottak vagyunk arra is, hogy a képzést az Ügyfeleink igényei szerint alakítsuk ki, így akár egy konkrét tevékenységre vonatkozó adatvédelmi ismeretek (Pl.: kamerás adatkezelések, munkahelyi adatkezelések,on-line adatkezelések) átadására is vállalkozunk.

Az oktatás elemei:

– ELŐZETES 1 ÓRÁS INGYENES KONZULTÁCIÓ,

– általános vagy adott témára vonatkozó oktatás.

Oktatás díja: 50 000 Ft + ÁFA/óra